OPNsense Forum

Archive => 18.7 Legacy Series => Topic started by: cmu on September 21, 2018, 10:47:15 am

Title: Question: PPPoE and HA Setup
Post by: cmu on September 21, 2018, 10:47:15 am
Hi,
I'm planing to install a Desico Appliance with two integrated firewalls (HA Setup) in some of our satellite offices.

So my question is, if I have to use a PPPoE Internet dial in connection, I would setup something like this:

           Modem
               |
         RJ45 cable
               |
          Switch
       --------------
       |                |
    FW1 <-HA-> FW2


And configure on both a fully HA Setup including logins for PPPoE.

Does it work? The aim is, that only the active Firewall is connecting to the internet and only if FW1 has a failure, then FW2 should initiate the PPPoE connection.

I don't want to ask a collegue to switch manually the uplink cable from FW1 to FW2.

Thanks!
Title: Re: Question: PPPoE and HA Setup
Post by: mimugmail on September 21, 2018, 02:41:47 pm
This is ATM not possible. Only thing is let the modem do the dialin and a private network behind with both firewalls in there.