OPNsense Forum

Archive => 18.1 Legacy Series => Topic started by: namezero111111 on January 21, 2018, 04:07:14 pm

Title: Captive Portal Template Upload fails with no error [RESOLVED]
Post by: namezero111111 on January 21, 2018, 04:07:14 pm
Dear community, on 18.1, if I upload a template for the captive portal, no error is shown and the template does not show up in the list.

The system log shows the following:

Quote
configd.py: [bbb4c32d-c5ef-42fc-83c2-4937056c439f] Script action failed with Command '/usr/local/opnsense/scripts/OPNsense/CaptivePortal/strip_template.py 'cp_8055301b-04b3-4e67-a113-8cfe75784248.tmp'' returned non-zero exit status 1 at Traceback (most recent call last): File "/usr/local/opnsense/service/modules/processhandler.py", line 479, in execute stdout=output_stream, stderr=error_stream) File "/usr/local/lib/python2.7/subprocess.py", line 186, in check_call raise CalledProcessError(retcode, cmd) CalledProcessError: Command '/usr/local/opnsense/scripts/OPNsense/CaptivePortal/strip_template.py 'cp_8055301b-04b3-4e67-a113-8cfe75784248.tmp'' returned non-zero exit status 1

The same happens when just uploading the default template again.

Note: /tmp is mounted with tmpfs ram disk
Title: Re: Captive Portal Template Upload fails with no error [RESOLVED]
Post by: namezero111111 on January 28, 2018, 09:33:21 pm
The issue is if /tmp is too small (ramfs). Extending or waiting for the autoextend works.
Title: Re: Captive Portal Template Upload fails with no error [RESOLVED]
Post by: franco on January 28, 2018, 09:35:10 pm
Whoops, good catch. Alix box?


Cheers,
Franco
Title: Re: Captive Portal Template Upload fails with no error [RESOLVED]
Post by: namezero111111 on January 28, 2018, 09:36:08 pm
Yes, they're getting a bit old, but for remote sites still very good :}

Interesting, because the uploaded data is maybe 300k, and 18M free.
Title: Re: Captive Portal Template Upload fails with no error [RESOLVED]
Post by: franco on January 28, 2018, 09:46:01 pm
Strange, maybe an edge case. I'll try that later on...

https://github.com/opnsense/core/issues/2143


Cheers,
Franco
Title: Re: Captive Portal Template Upload fails with no error [RESOLVED]
Post by: namezero111111 on January 28, 2018, 09:49:45 pm
Thx; it's low priority though cuz it works eventually with patience and seems to occur only on legacy devices. I may be wrong but there are probably mostly newer systems around these days...
Title: Re: Captive Portal Template Upload fails with no error [RESOLVED]
Post by: franco on January 28, 2018, 09:53:12 pm
Sure, might be a silly bug though. Better to get rid of those. I'll check and let you know. :)


Cheers,
Franco
Title: Re: Captive Portal Template Upload fails with no error [RESOLVED]
Post by: namezero111111 on January 29, 2018, 09:45:44 am
If it helps, sometimes the output from OPNsense/CaptivePortal/Api/ServiceController.php line 143 is truncated.
Title: Re: Captive Portal Template Upload fails with no error [RESOLVED]
Post by: namezero111111 on February 14, 2018, 05:47:14 pm
Just as an update, this never works in IE, but with Firefox :}