OPNsense Forum

International Forums => Dutch - Nederlands => Topic started by: mvdheijkant on April 23, 2022, 07:05:56 pm

Title: Ziggo modem in bridge mode en MTU en prefix length van OPNSense
Post by: mvdheijkant on April 23, 2022, 07:05:56 pm
Zoals hierboven beschreven heb ik een ziggo modem in bridge mode en een opnsense router.
Wat ik wil weten is, of mijn instellingen verkeerd zijn of mijn logging niets bijzonders van betekenis aangeven.
Ik krijg deze meldingen te zien op mijn WAN aansluiting (verbonden met de Ziggo modem)
2022-04-23T18:51:05   Error   radvd   AdvLinkMTU for igc1 (576) must be zero or between 1280 and 1500   
2022-04-23T18:51:05   Warning   radvd   prefix length should be 64 for igc1

Eigenlijk werkt mijn internet verbinding helemaal naar tevredenheid met ip4 en ip6, en toch blijven deze meldingen me bezighouden.
Als ik een aantal aanbevolen MTU instellingen uitprobeer, zoals 1472 dan lijkt de verbinding te werken maar blijkt toch alles behalve stabiel te zijn. ook andere MTU's heb ik geprobeerd zonder een stabiel resultaat op zowel ip4 als ip6.
Dus heb ik de MTU instelling maar weer leeggelaten en zie ik de error melding terugkomen.

Ook de prefix length zou volgens ziggo op 60 moeten worden gezet (meen ik te hebben gelezen). maar deze lijkt te worden overruled met 56.

Waar doe ik nu goed aan. mijn instellingen zo behouden en maar geen aandacht aan de logging geven. Wat kan ik hier best doen.
Title: Re: Ziggo modem in bridge mode en MTU en prefix length van OPNSense
Post by: mvdheijkant on April 26, 2022, 09:43:48 pm
Opgelost, helaas op de moeilijke manier.
Nadat ik de porten configuratie had verwisseld, was opnsense niet meer bereikbaar.
Heb opnsense opnieuw geinstalleerd en tijdens de installatie igc0 en igc1 NIET verwisseld, omdat ik eerst liever de wan verbinding op de eerste port had. Alles staat nu zoals het hoort.